Önce İsteyin! Gerçekten isteyin!

Neden Osmanlıca öğrenmek istiyorsunuz? Kütüphanelerimizdeki binlerce el yazması eserleri okuyabilmek için mi, camilerimizdeki hüsn-i hatları okuyabilmek için mi, evinizde dedenizden kalan kitapları okuyabilmek için mi?

Ön Kayıt Sayfasına Geçin

Sürekli üst menümüzde duran Ön Kayıt Sayfamıza geçin. Kolaylık olması için bu sayfamıza da ekledik. Yine de isterseniz Yardım dosyasını inceleyene kadar bekleyiniz…

Bilgilerinizi 3 aşamada doldurun

Formu şu sıralama ile doldurun:
1- Yaşadığınız şehri ve başlamak istediğiniz kuru seçin
2- Size en yakın merkezi ve en uygun saati seçin
3- Kişisel bilgilerinizi doldurun

Size ulaşmamızı bekleyin...

Bu süreçte başvurduğunuz yerde ve saatte yeteri kadar kursiyer olmasını bekliyoruz. Bu bazen bir kaç haftayı alabilmektedir. Yeterli rakama ulaştığımızda size ulaşacak ve son kez teyid edeceğiz.

Derslere katılın ve sıkı çalışın!

Yeterli sayıya ulaşıldığında kurs hocalarımız sizinle iletişime geçecekler ve ders başlangıcını size bildirecekler.

Ayrı bir dil olmasa da ayrı bir alfabe öğreniyorsunuz. Her çalışmanın temel prensibi Osmanlıca için de geçerli: “az ve devamlı”… Az.. ve devamlı…

Hmm anladım, tamam müracaat edeyim!

Videolar sayfamız bu aşamada devrede!

Osmanlıca derslerine başlayınca sitemizdeki “Videolar” sayfasını sık sık ziyaret etmenizi ve öğrendiklerinizi burada pratik ve tekrar yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Vakıf AR-GE ekibimizin hazırladığı, kıymetli hocalarımızın anlatımıyla her kur için videolar bulunmaktadır. Ücretsiz olarak bu videolardan istifade edebilirsiniz.

Bir bakayım videolara

Farklı kaynaklardan istifade edin

İnternetteki videolardan, Osmanlıca Dergisi’nden ve bulabildiğiniz kitaplardan derslerinize destek mahiyetinde çalışmalar yapın. Bu hem dersleri daha hızlı anlamanızı sağlayacak hem de daha etraflı bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Sınava girip sertifikanızı alın

Kurs hocalarımız tarafından her kur için bir sınav yapılmaktadır. Bu sınavı geçen kursiyerlerimize sertifika verilmektedir. Bu sertifika ile sonraki kurlara geçiş yapabilir, öğreticilik kurslarına katılabilir, Osmanlıca gerektiren işlere başvurabilir, araştırmalarınızda kütüphanelerde kolaylık bulabilirsiniz. (Mehterân her sertifika töreninde olmayabilir!)

Anladım, hemen başvurayım!

Peki ya şimdi!?

Osmanlıca öğrendikten sonra süreki Osmanlıca ile ilgili bir şeyler yapmaya gayret edin. Neler mi yapabilirsiniz? Bir kaç tane örnek verelim isterseniz?

– Facebook, twitter sayfalarımızdaki alıştırmaları takip edin.
– Piyasadaki karşılaştırmaları kitapları okumaya başlayın.
– Osmanlıca Dergisine abone olup her ay dergideki yazıları yavaş yavaş okuyun.
– Dergideki “Osmanlıca Yazıyorum” bölümlerini çok ciddi çalışın.
– Yavaş yavaş ufak tefek notlarınızı (alış-veriş listeniz, piknik listeniz, deftere notlarınız gibi) Osmanlıca yazmaya başlayın.
– Osmanlıca yazdığınız kelimeleri kitaplardan kontrol edin. Hatalarınızı bulup düzeltmeye çalışın.
– Hüsn-i hat sergilerini ziyaret edin, buradaki eserleri okumaya çalışın.

Sosyal medya ekibimiz Osmanlıca bilginizi aktif tutmak için sürekli çalışmaktalar. Sayfalarımızı takip etmeyi unutmayınız..

Şimdiden bu heyecanlı yolculukta başarılar diliyoruz!

KURSLARA MÜRACAAT ET